Delfzijl: grote brand in centrum Delfzijl (update)

Er is sinds 4 uur vanmorgen een grote brand in het centrum van Delfzijl. Het pand waar een kledingzaak in is gevestigd, staat volledig in brand. Ook de bovenwoning staat in brand. Het pand lijkt niet meer te redden. Bij de brand komt veel rook vrij. Er zijn geen gewonden gevallen.

De bewoners van het pand worden opgevangen door de gemeente in het gemeentehuis van Delfzijl.

Er zijn diverse korpsen actief, naast de korpsen van Delfzijl zijn er ook collega’s van Loppersum, Winschoten, Appingedam, Bierum en Groningen bij de brand. Tegen 06:30 is er gekozen om extra hulp in te roepen. De korpsen van Harkstede, Ten Boer, Hoogezand, Veendam, Bedum, en Winschoten zijn op geroepen voor ondersteuning. Het gaat hierbij onder andere om 4 tankautospuiten.

De brand treft niet alleen de kledingzaak maar ook de naast gelegen souvenirshop. De brandweer heeft z’n handenvol om te voorkomen dat de brand overslaat naar een naast gelegen electronicazaak. Volgens een woordvoerder liggen de panden op die locatie erg strak naast elkaar en dat maakt het moeilijk om vrij te houden. (foto’s Mark Heikens)

(update 7:32) De brand lijkt zich nog steeds uit te breiden. De brandweer heeft een ruit ingeslagen van de naastgelegen speelgoedwinkel om te kijken hoe te situatie daar is.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl