Delfzijl: test rolstoel vriendelijkheid vernieuwde winkelhart

De Wmo Adviesraad Delfzijl wil graag weten en ervaren hoe het is voor rolstoelgebruikers om te winkelen in het nieuw ingerichte winkelgebied in het centrum van Delfzijl. Daarom gaan ze dit testen. Dit doen ze vrijdag 23 september samen met bewoners, wethouders en ambtenaren. Doel is om te bekijken wat er goed gaat en waar eventueel aanpassingen zouden moeten worden gedaan.

Gedurende deze ochtend van 09.00-11.30 uur gaan rolstoelgebruikers de gebruiksvriendelijkheid van het nieuwe ingerichte winkelgebied van de gemeente testen. Niet-rolstoelgebruikers die uitgenodigd zijn voor het bijwonen van de test, kunnen tijdens de test ook plaatsnemen in een rolstoel of achter een rollator. Er wordt gestart ter hoogte van Landstraat 44. Vandaar loopt de route via de Noorderbinnensingel, de Waterstraat, de Schoolstraat, de Landstraat en de Oranjestraat. De route eindigt waar zij begon.

De Wmo Adviesraad hoopt met de test dat zichtbaar wordt hoe het met de rolstoelvriendelijkheid van het nieuwe ingerichte winkelhart staat en is blij dat de gemeente dit initiatief steunt.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl