Documentaire ‘Bodem in Beweging’

Op 23 maart zendt NPO 2 om 22.18 uur de documentaire ‘Bodem in Beweging’ uit. Regisseur Saskia Jeulink volgde de afgelopen jaren het dorp Overschild en haar inwoners. Hiervan heeft ze een aangrijpende documentaire gemaakt die de invloed van de aardbevingen op het dorp laat zien. Verschillende inwoners vertellen wat de onzekere situatie van het slopen en herbouwen van de woningen met hen doet.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn spreekt op 7 april bij de opening van de tentoonstelling ‘Ode aan Thuis’ in één van de leegstaande woningen in Overschild. Deze tentoonstelling gaat over de invloed van de aardbevingen op Overschild. Het boek ‘Kroniek van Overschild – Een toekomst zonder verleden’ van Martin Hillenga wordt dan ook gepresenteerd. Verder laat een collage aan kunstwerken de persoonlijke verhalen zien van families die hun woning moeten verlaten, maar niet weten wanneer. Deze collage is gemaakt door kunstenaar Gus Drake. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman spreekt ook tijdens de tentoonstelling.
Vrijdag 7 april, 16.00 – 18.00 uur, Meerweg 6 in Overschild (naast dorpshuis de Pompel). Toegang is gratis. Bron: Gemeente Midden-Groningen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl