Eerste Jeugdhulp Netwerkbijeenkomst georganiseerd

Voor de eerste keer heeft de gemeente Midden-Groningen een bijeenkomst georganiseerd voor jeugdhulpaanbieders in het Kielzog theater in Hoogezand. Bijna 200 deelnemers uit de hele provincie kwamen samen voor dit evenement.

Jeugdhulpaanbieders zijn mensen of organisaties die kinderen en jongeren bijstaan als ze problemen hebben, zoals moeilijkheden thuis, problemen op school, of emotionele problemen. Het is een cruciale vorm van hulpverlening, maar de jeugdzorg heeft te kampen met enorme personeelstekorten, wat zorgt voor hoge werkdruk en lange wachtrijen.

Anna van der Lei, beleidsmedewerker jeugd, legde uit: “We hebben deze bijeenkomst georganiseerd zodat jeugdhulpaanbieders elkaar kunnen leren kennen en kunnen netwerken. We willen hen inspireren en daarom hebben we vier sprekers uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst werden diverse lezingen gehouden, waaronder over ambities binnen de jeugdhulp, de uitdagingen van ouderschap, en het buurtgezinnen-project waarbij gezinnen aan elkaar worden gekoppeld voor ondersteuning.”

“We hopen dat deze dag mensen inspireert en hen misschien een nieuwe kijk op hun werk geeft, terwijl ze ook hun professionele netwerk vergroten,” voegde Anna toe. Het initiatief tot deze bijeenkomst komt voort uit de erkenning van de problemen binnen de jeugdzorg bij de gemeente Midden-Groningen.

In de Provincie Groningen zijn ongeveer 180 jeugdhulpaanbieders actief, variërend van grote tot kleine organisaties.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl