Eerste keer vrijheidsmaaltijd in Midden-Groningen

Zondag 5 mei wordt voor het eerst een Vrijheidsmaaltijd gehouden in de gemeente Midden-Groningen, op het landgoed van de Fraeylemaborg in Slochteren. Tijdens deze maaltijd zullen mensen samenkomen om te praten over de betekenis van vrijheid.

Wyb van Leeuwen, vertegenwoordiger van De Lions Skiramere Slochteren, benadrukt het belang van deze ontmoetingen tussen verschillende woongemeenschappen, waaronder inwoners uit Midden-Groningen, de Oekraïense woongemeenschap, en vluchtelingen die bereikt zijn via Humanitas. “We willen mensen van verschillende achtergronden samenbrengen, en dat is gelukt. Hoewel vrijheid in Nederland vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, is dat elders in de wereld niet altijd het geval. Daarom willen we dit thema extra onder de aandacht brengen. Met 300 volgeboekte plekken kijken we uit naar het evenement,” aldus van Leeuwen.

De Vrijheidsmaaltijd is niet beperkt tot Slochteren; op 5 mei worden door heel Nederland vergelijkbare maaltijden georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het is een moment waarop mensen samen aan tafel zitten om te praten over vrijheid en onvrijheid. De ‘Vrijheidssoep’, geserveerd in Slochteren, zal overal in Nederland tijdens de Vrijheidsmaaltijden te proeven zijn.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl