Eerste senioren triathlon Midden- Groningen

Voor het eerst in de omgeving organiseert Team Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen een triathlon speciaal voor senioren. Van 10 tot en met 12 juni kunnen deelnemers genieten van sporten in de buitenlucht, zonder de druk van competitie. “Het plezier staat voorop,” zegt Leonie Bats, sportcoach van de gemeente Midden-Groningen en medeorganisator.

Het idee voor de triathlon kwam van een collega. “Dit is nog niet eerder gedaan in de omgeving, dus we zijn benieuwd hoe de deelnemers het vinden,” vertelt Bats. De triathlon is bedoeld voor senioren van 60/65 jaar en ouder, maar jongere deelnemers zijn ook welkom. “We willen het laagdrempelig houden,” legt Bats uit. “De triathlon voor senioren heeft dezelfde activiteiten als een ‘normale’ triathlon, maar dan verspreid over drie dagen. Hardlopen is vervangen door wandelen en er is een mogelijkheid om op maandagmiddag jeu de boules te spelen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau en tempo, zonder wedstrijdelement.”

De triathlon is verdeeld over drie dagen en vindt plaats in Meeden, Slochteren en Hoogezand. De onderdelen bestaan uit zwemmen, jeu de boules, fietsen en wandelen. Deze activiteiten zijn ook geschikt voor mensen met een beperking.  “Sport en bewegen is voor senioren erg belangrijk om de spieren, botten en gewrichten soepel te houden,” benadrukt Bats.

Aanmelden voor de triathlon kan tot 5 juni via e-mail (buurtsportcoaches@midden-groningen.nl), Deelname kost € 7,50 per persoon voor drie dagen.

Foto: Pixabay.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl