Eerste watertappunt Midden-Groningen geopend

Voor het eerst is er in de gemeente Midden-Groningen een watertappunt geopend bij de Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek. Wethouder Annemiek Hoesen heeft deze officieel geopend; wat werd gevierd met een waterfeest waarbij de leerlingen konden genieten van gezonde snacks en een waterbaan. Dit initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) stimuleert een gezonde leefstijl door water drinken centraal te stellen.

Sinds mei 2022 is Midden-Groningen een JOGG-gemeente, een samenwerkingsverband dat sinds 2010 gezonde leefgewoonten bevordert. JOGG werkt met diverse partners om een gezonde omgeving voor jongeren te creëren, waarbij het accent ligt op gezond eten en drinken, voldoende beweging, ontspanning en slaap.

Dit jaar zet JOGG in op het stimuleren van water drinken, met het doel dit weer heel gewoon te maken. Waterbedrijf Groningen ondersteunt dit door op scholen voorlichting te geven over de herkomst en het belang van drinkwater, en waarom het drinken van water gezond is. Wethouder Hoesen benadrukt: “Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren dat water gezond is. Daarom is het mooi dat het eerste watertappunt in Midden-Groningen bij deze basisschool is.”

Het volgende waterfeest staat gepland op woensdag 29 mei bij Kindcentrum Zuidbroek. Van 12.00 uur tot 14.00 uur worden basisschool de Tandem en CBS De Wegwijzer omgetoverd tot een feestelijke omgeving waarin water centraal staat. JOGG ambassadeur Juvat Westendorp zal hierbij aanwezig zijn als speciale gast om de activiteiten te ondersteunen.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl