Erik Drenth geeft Preek van de Leek

Op zondag 28 januari zal Wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen de Preek van de Leek verzorgen in de kerk van Kolham.

Het is de eerste keer dat dit concept wordt uitgeprobeerd door de Protestantse Gemeente Slochteren. Erik Drenth, wethouder sinds 2014 in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en vanaf 2018 in de gemeente Midden-Groningen, zal een preek houden over een specifiek Bijbelgedeelte.

De overdenking krijgt dus een meer maatschappelijke invulling: hoe bekijkt en interpreteert een ‘niet-theoloog’ de Bijbel? Wat valt de leek op en welke betekenis geeft hij/zij daaraan? Het concept van de Preek van de Leek streeft ernaar kerk en samenleving dichter bij elkaar te brengen.

De dienst wordt omlijst met muziek en liederen die mede door Drenth zelf zijn gekozen. Onder andere het ‘Lied van Ruth’, gezongen door Stef Bos, zal ten gehore worden gebracht. Voor de dienst hebben organist Mariska Rozema, dwarsfluitiste Heleen Fey en fluitist/hoboïst Arjan van Eerden hun medewerking toegezegd. Hiermee belooft het een prachtige start te worden van het initiatief om de Preek van de Leek in de PG Slochteren te introduceren. Iedereen is welkom; de dienst in Kolham begint om 10.00 uur.

Voor meer informatie over de kerk en haar historie kunnen geïnteresseerden terecht op www.kerkkolham.nl. Sinds 2020 is de kerk van Kolham eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken, en het beheer van activiteiten in de kerk ligt in handen van de plaatselijke commissie KIEK.