Expeditie Zuudbrouk 2023

Afgelopen Hemelvaartsdag was er voor de tweede keer Expeditie Zuudbrouk. Een leerzame fietstocht met (doe)opdrachten door Zuidbroek voor familie, vrienden, buurtgenoten of welke connecties met elkaar dan ook. Tijdens Expeditie Zuudbouk (her) ontdek je op een leuke uitdagende manier de plaats Zuidbroek.

De expeditie startte ’s morgens bij de kantine van voetbalvereniging ZNC, waar een lange rij voor de deur stond om het opdrachtenboekje op te kunnen halen. De deelnemers kregen vragen over het Zuidbroek van toen en nu. Dit jaar stonden de bedrijven in de spotlight. De organisatie werkt samen met verschillende verenigingen uit Zuidbroek. Zij hebben ook een rol deze dag en presenteren zich samen op een zogenoemd verenigingsplein bij de ijsbaan locatie in Zuidbroek.

”Op het verenigingsplein kunnen de deelnemers opdrachten doen. Voor elke vraag of opdracht die de deelnemers doen kunnen ze een stempel en punten verzamelen. Wij vonden het vooral belangrijk dat er weer verbinding tussen de mensen is. Ook zijn er veel verenigingen die nog extra leden zochten en dan is het verenigingsplein het perfecte platform om zich te kunnen presenteren,” vertelt Sinus Schuiling

Ook Geert Koning van Stadsvervoer HS was aanwezig op het verenigingsplein. Op 11 december gaat Stadsvervoer HS een nieuwe buslijn openen, en ze zijn nog dringend opzoek naar vrijwilligers die op de bussen willen rijden. De nieuwe lijn zal gaan rijden tussen Hoogezand, Zuidbroek en Noordbroek. “Noordbroek heeft namelijk helemaal geen openbaar vervoer meer op dit moment. Dus het is voor de mensen in Noordbroek van belang dat er een verbinding komt tussen Noordbroek en Hoogezand.”

“We hebben dit jaar 178 deelnemers die meededen aan Expeditie Zuudbrouk. Er kunnen altijd nog veel meer mensen bij, maar wij zijn als organisatie al dik tevreden met dit aantal.” Aldus Sinus

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl