Expositie ARISTA

Op 14 januari is de expositie van ARISTA begonnen, bij de galerie De Smederij in Sappemeer. ARISTA werd in 1975 opgericht als een vereniging voor amateur beeldende kunstenaars. Het doel is om tekenen en schilderen te bevorderen. Dat doet het bestuur door het organiseren van werkavonden voor de leden met deskundige begeleiding van een bevoegd docent. Momenteel telt de vereniging 14 leden, mannen en vrouwen, zowel beginnelingen als gevorderden.

Docent Eske Koetje, afgestudeerd aan de Academie Minerva en professioneel kunstenaar, begeleidt de leden om de week. Ieder krijgt advies op zijn of haar niveau. Ook geeft ze af en toe een interne cursus; de laatste was portrettekenen.

Bij ARISTA is iedereen vrij in de keuze van onderwerp, materiaal en stijl. De een maakt een landschap, de ander een portret of stilleven. In abstracte of figuratieve stijl.  Er wordt nu veel met acrylverf gewerkt. Belangrijk is de vooruitgang en het plezier in tekenen en schilderen. Evenals het werken in een prettige groep mensen. Er wordt op donderdagavond geschilderd in een zaal van het Dorpshuis De Klabbe in het MFC in Foxhol.

U kunt de expositie  bekijken tot en met 25 februar 2023.

Deel naar jouw media!