Feestelijke opening artotheek Artos

Op vrijdag 22 maart werd de artotheek Artos in Midden-Groningen met veel enthousiasme geopend. Gehuisvest in een historisch pand aan de Hoofdweg 88, voorheen bekend als HW88 in Slochteren, verwelkomde de artotheek haar eerste bezoekers met een feestelijke opening. Wethouder van cultuur, Annemiek Hoesen, deelde het lintknipmoment met de vierjarige Lola van HW88, waarmee de officiële start van de artotheek een feit was.

De opening van de artotheek werd extra opgefleurd door de lancering van de expo @Lente, waarbij dertig lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen. Deze expo, die drie maanden lang loopt, biedt een verscheidenheid aan kunstwerken die de lente als inspiratiebron gebruiken, met al haar kleuren, vormen en symboliek van vernieuwing en positiviteit. Met openingstijden op dinsdagavond en de eerste drie zondagen van de maand, biedt Artotheek Artos haar bezoekers ruimschoots de gelegenheid om te genieten van de kunstwerken en de sfeer van de artotheek. De expositie @Lente zal gratis toegankelijk zijn tot 20 juni.

Naast het uitlenen van kunst en het organiseren van exposities, heeft het bestuur van Artotheek Artos plannen voor verdere ontwikkeling, gericht op samenwerking met onderwijsinstellingen en ouderenorganisaties. Dit initiatief zal de culturele betrokkenheid in de regio verder versterken en een brug slaan tussen verschillende generaties en gemeenschappen.

“Artotheek Artos is niet alleen een plek waar kunst tot leven komt, maar ook een centrum voor culturele uitwisseling en verbinding in Midden-Groningen,” aldus Artos.

Voor meer informatie over de openingstijden en tentoonstellingen, bezoek de website www.kunstuitleenslochteren.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl