Financiële hulp met de Potjescheck

Op vrijdag 2 februari werd er in het taalhuis van de Bibliotheek Hoogezand een ‘Potjescheck’ gehouden. Tijdens deze inloopmiddag kon iedereen met interesse langskomen om vragen te stellen over hun financiële situatie.  Zo’n 5 miljoen mensen in ons land hebben namelijk geldzorgen. Veel mensen in armoede maken nog onvoldoende gebruik van de beschikbare middelen en hulp. Met het project “Samen Erop Vooruit” willen verschillende instanties zoals Humanitas, Leger des Heils en Schuldhulpmaatje de mensen die het financieel moeilijk hebben een steuntje in de rug geven. Het project wordt gefinancierd door de landelijke overheid vanuit het Ministerie van Sociale Zaken.

Tijdens deze inloopmiddag waren er twee Schuldhulpmaatjes aanwezig om mensen inzicht te geven in de financiële voorzieningen waar ze recht op hebben, zoals toeslagen, subsidies, kwijtscheldingen en regelingen. Ook wil het project mensen helpen om contact te leggen met de juiste instanties en hulpverleners in hun buurt, zoals gemeenten, maatschappelijk werk, budgetcoaches en vrijwilligers.

Schuldhulpmaatje Aafke Riepma nodigt mensen van harte uit om een keer langs te komen voor een potjescheck; “Twijfel niet om langs te komen, maar pak de telefoon of ga achter je computer zitten en meld je aan. Op het moment dat je schulden hebt kunnen mensen zich vaak eenzaam voelen en dat gaat van kwaad tot erger. Wij zijn er dan om deze mensen te helpen.”