FNV staking voor nieuwe en betere CAO

Omdat werkgevers na de vorige staking van de FNV geen gehoor gaven aan de eis voor een nieuwe en betere CAO, komen de werknemers vandaag, donderdag 6 juni, weer samen om te strijden voor hun rechten. Ook het bouwpersoneel staakt, zij eisen een permanente en betere zwaarwerkregeling. ‘Zolang werkgevers geen gehoor geven, blijven wij staken!’

CAO-eisen

De werknemers eisen een structurele loonsverhoging om de inflatieachterstand te repareren. Ook eisen ze de invoering van APC (automatische prijscompensatie) om toekomstige inflatieachterstanden te voorkomen. Daarnaast willen ze de jeugdlonen schrappen, de sector moet veel aantrekkelijker worden gemaakt voor jongeren. ‘De jeugd krijgt tenslotte ook geen korting bij de supermarkt. Dus de jeugdschalen moeten worden afgeschaft. verklaart bestuurder Anthony Williams.

Daarnaast eisen ze een regeling voor het vervroegd uittreden. De werknemers in de metaalsector hebben een grotere kans op het eerder ziek worden of overlijden vanwege het uitvoeren van zware werkzaamheden. Daarom willen ze een betere zwaarwerkregeling zodat de ouderen eerder kunnen stoppen met werken en gezond hun pensioen kunnen halen. Daarnaast bied het de kans voor jongeren om eerder te kunnen instromen.

Door met stakingen

De FNV geeft aan niet te gaan stoppen met staken totdat de werkgevers gehoor geven en met hun om de tafel willen zitten met een goed aanbod met betrekking tot een nieuwe CAO.

Kijk hieronder de video:

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl