Galerie De Smederij Heropend als Kunstruimte

Ondanks eerdere berichten over de definitieve sluiting, maakt Galerie De Smederij in Sappemeer een doorstart als Kunstruimte. Onder leiding van Tetdy Stol, eigenaresse van Galerie Beeldenkunst en woonachtig in Sappemeer, krijgt de galerie een nieuw leven als kunst- en cultuurcentrum. “Toen ik hoorde dat de Smederij dicht zou gaan, dacht ik: ‘Dat mag niet gebeuren!’”

Dit besluit leidde tot een heropleving van de galerie, nu als Kunstruimte De Smederij. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de renovatie van het pand aan de Vosholen 56. De verwachting is dat de deuren in september weer officieel openen.

De Smederij was jarenlang een begrip met tentoonstellingen en kunstprojecten. Met de oprichting van Stichting Kunstruimte De Smederij wordt dit culturele erfgoed voortgezet. De stichting biedt een platform voor zowel professionele als amateurkunstenaars om zich te ontwikkelen.

Stol, met een achtergrond in de financiële en juridische sector en jarenlange ervaring in de kunstwereld, zet zich vol enthousiasme in voor dit nieuwe hoofdstuk. Als bestuurslid van twee kunstinstellingen en voormalig vrijwilliger bij het GRID Grafisch Museum in Groningen, heeft ze een duidelijke visie voor de toekomst van De Smederij. “Het richten op meer kunst- en culturele samenwerkingen was altijd een wens, en met de stichting Kunstruimte De Smederij hoop ik dit de komende jaren met vele anderen te realiseren,” aldus Stol.

Ondanks de renovaties is besloten om de jaarlijkse eindexamententoonstelling van Havo- en Vwo-leerlingen van het Aletta Jacobs College toch door te laten gaan. Van 30 mei tot en met 13 juni kunnen bezoekers de expositie met het thema “Kunst & Leven” bekijken van donderdag tot en met zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl