Gelijkspel Hoogezand voelt als overwinning

Een spannende zaak in de eerste klasse F van de KNVB, afgelopen zaterdag 20 mei 2023. Zowel bovenin, als mede onderin. Maar liefst vijf ploegen komen nog in aanmerking voor het Kampioenschap. Broekster Boys, ONS Sneek, Oranje-Nassau, Blauw Wit ’34 én Pelikaans S. Wie daalt direct, samen met FVC-Leeuwarden, naar de tweede klasse en wie moet de vermaledijde nacompetitie spelen? Slechts één is de winnaar van de acht deelnemende teams in deze nacompetitie.

ONS Sneek, de tegenstander van afgelopen zaterdag, is één van de ploegen die nog in aanmerking komt voor promotie. Het zal voor v.v. Hoogezand dan ook een lastige tegenstander zijn. Om 14.30 uur liet de goed leidende scheidsrechter N. Alberts de wedstrijd beginnen.

In de eerste helft was ONS Sneek de aanvallende ploeg, maar de verdediging van v.v. Hoogezand stond haar ‘mannetje’. Beide ploegen kregen kansen, maar gescoord werd er niet. Met een stand van 0-0 gingen de beide ploegen de rust in.

In de tweede helft waren het de Friezen die de boventoon voerden, met name in het laatste kwartier was ONS Sneek duidelijk de bovenliggende partij, al hoewel v.v. Hoogezand ook enkele leuke kansen kreeg, waarvan er één zelfs op de lat ging.

Een gelijk spel voelde voor v.v. Hoogezand als een overwinning. Door dit resultaat is de ‘handhaving een feit’. Het vlaggenschip van v.v. Hoogezand is dan ook in het nieuwe seizoen terug te vinden in de eerste klasse van het zaterdag voetbal van de KNVB. Dat is zeker een felicitatie waard aan het team en met name aan interim-trainer Bart van Veen.

Niet alleen blijde gezichten bij de hoofdmacht, maar ook bij het tweede team, het hoogste jeugdteam JO-19-1 en JO 13-1. Deze teams werden óók kampioen. Voor de rood-zwarte combinatie een uitstekende prestatie. Volgende week rest het team van v.v. Hoogezand-1 nog een uitwedstrijd tegen FCV uit Leeuwarden. De uitslag hiervan is niet meer van belang, maar het team van Bart van Veen kennende, zullen deze zeker proberen een overwinning te behalen tegen het reeds gedegradeerde FVC. Met drie overwinningen en een gelijkspel uit de laatste wedstrijden, kunnen we sowieso spreken van een indrukwekkende en dus mooie reeks.