Gemeentewerkers redden levens met AED’s

De buitendienstmedewerkers van de Gemeente Midden-Groningen zijn nu uitgerust met een AED. Deze medewerkers zijn de oren en ogen in de omgeving en daarom vaak getuige van noodgevallen. Omdat zeven gemeentewerkers ook burgerhulpverlener zijn, reikt de gemeente AED’s uit aan deze medewerkers. Op deze manier kunnen de gemeentewerkers beter en sneller handelen bij noodgevallen. “Wij zijn vaak op plekken waar een ambulance lastig kan komen. Denk dan aan het centrum van Hoogezand of in het Gorechtpark. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Omdat wij nu ook bezitten over een AED kunnen wij het verschil maken.” verklaart gemeentewerker en bhv’er Stoffer.

Burgemeester Hoogendoorn mocht deze AED’s uitreiken. “Ontzettend belangrijk dat wij deze mensen in onze gemeente hebben. Doordat de medewerkers de AED 24 uur bij zich kunnen houden neemt de overlevingskans op een hartstilstand in onze gemeente enorm toe. En die waardering mag uitgesproken worden.”

De AED’s blijven in eigendom van de gemeente. De gemeente blijft ook verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Ze komen in beheer van de betreffende medewerkers. Op hun dienstauto wordt aangegeven dat er een AED aan boord is.

Kijk hieronder de video:

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl