Goede doelen markt op het schoolplein Aletta

Het is donderdag lekker druk op het schoolplein van het Aletta Jacobs College in Hoogezand tijdens de Goede Doelen markt die deze middag van 12 tot 14 uur wordt gehouden en waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Eerder werd er geld opgehaald voor een reis voor de school. Sinds ongeveer zes jaar is het de goede doelen markt, legt docent Naomi Haveman uit. ,,We hebben eerder al geld opgehaald voor Kika, stichting Opkikker en vorig jaar de nierstichting. Dit jaar is het Care Nederland.” Deze organisatie ondersteunt mensen op de moeilijkste plekken ter wereld bij het opbouwen van een beter bestaan. Ze wil armoede bestrijden door ongelijkheid tegen te gaan. De markt wordt georganiseerd door tweede klassers van het VMBO, basisberoeps (bb) en kader beroeps (kb) onderwijs. ,,Ze zoeken zelf een goed doel uit, die pitchen ze en de beste wordt het. We hebben wel elke keer een nieuw doel.” De leerlingen hebben ook de opdracht om een brief te schrijven om iemand te vragen voor de opening. Normaal is dit de wethouder, maar dit jaar is het de nieuwe directeur/bestuurder van Aletta. ,,Vorige week hebben we al een sponsorloop gedaan waar we ook veel geld mee binnen hebben gehaald. Het opgehaalde bedrag wordt 9 juli ’s avonds bekend gemaakt. Mensen kunnen dit daarna dan op de website vinden.”

Tijdens deze editie van de goede doelen markt is het gezellig druk. Leerlingen, docenten, ouders, opa’s en oma’s komen een kijkje nemen. ,,Dit jaar is er vooral veel eten, dat loopt het beste. ” Hiervoor is een lijst waar opgeschreven kan worden wat gemaakt wordt, zodat er geen dubbele dingen zijn. Op het plein is onder meer broodjes frikandel, Surinaamse en Molukse koekjes, cupcakes, popcorn, poffertjes, wafels, hamburgers en crêpes te krijgen. Daarnaast was er uiteraard ook drinken, konden Hollandse spelletjes gedaan worden en waren er kaarten, olielampjes en sieraden te krijgen. Voor het eten en drinken werden muntjes verkocht om het te kunnen halen. De hele week zijn de leerlingen er al mee bezig. ,,Ze doen zelf de boodschappen, maken alles zelf.” En de leerlingen, die vinden het hartstikke leuk om te doen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl