Groene markt op CBS De Ster

Op dinsdag 18 juli waren er op Christelijke Basisschool de Ster tijdens een groene markt verschillende duurzame producten te koop. Alle producten waren zelfgemaakt door de leerlingen van de school. De producten waren gemaakt van afval, met als doel om bewust om te gaan met recyclen en met de natuur. Met de groene markt wil de school zoveel mogelijk geld op halen voor Unicef, die zich inzet voor het ‘Plastic Brickproject’. Bij dit project worden er nieuwe scholen in Ivoorkust gebouwd met bouwstenen gemaakt van plastic afval.

Veel ouders van de kinderen waren aanwezig om de producten te bewonderen en te kopen. Bij binnenkomst konden de ouders door middel van een QR-code te scannen een strippenkaart kopen. Met die strippenkaart konden de ouders bij de kinderen de producten aanschaffen. Bij de aankoop werd er door het kind een stukje van de kaart afgescheurd. Op die manier hoefde er niet met geld gewisseld te worden.

“Los van het doel dat we geld willen ophalen voor Unicef, vinden wij het ook belangrijk dat de kinderen bewust worden van wat duurzaamheid is. We hebben het de afgelopen periode veel gehad over; milieu, duurzaamheid en plastic soep, daarom was de groene markt een mooie afsluiter. Daarnaast vinden de kinderen het ook gewoon heel leuk om dingen te verkopen.” vertelt Fredric Geijtenbeek, directeur van CBS de Ster.

Deel naar jouw media!