Groepsfietstocht door Slochteren

Team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen organiseerde in samenwerking met Doortrappen Groningen en de Fietsersbond fietsevenementen. Op vrijdag 19 mei was er een groepsfietstocht georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente Midden-Groningen. De afstand die gefietst werd is ongeveer 30 km kilometer. De start was om 13:00 uur en rond 16:00 uur eindigt de fietstocht weer bij de Houtstek.

“Heel veel ouderen hebben soms nog wel moeite met hoe ze moeten op- en afstappen van een fiets. Tijdens de voorlichting kunnen ze daar dan informatie over krijgen. De fietstocht zelf is natuurlijk ook vooral bedoeld om plezier te hebben en om met de groep veilig door het verkeer te gaan.  Samen met mijn collega Wiebrand fietsen wij mee. Eentje voorop en de andere achterop om het veilig te houden. Wat je bent tenslotte wel met een groep van 15 a 16 man,” vertelt Mike van Kleef, sportcoach van Midden-Groningen

Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. In Groningen is dit programma overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen.

Aankomende fietsttochten:

Muntendam, De Menterne, Julianaplein 1, 9649 BX Muntendam

Vrijdag 2 juni: E-bike Clinic

Vrijdag 9 juni: Groepsfietstocht

Harkstede, vv Harkstede, Hamweg 49-B, 9617 AR Harkstede

Maandag 5 juni E-bike Clinic

Donderdag 8 juni Groepsfietstocht

Hoogezand, Rembrandtlaan 72a, 9601 XD Hoogezand

Maandag 12 juni E-bike

Maandag 19 juni Groepsfietstocht

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl