Grote stroomstoring treft inwoners Meeden

Op zaterdag 13 mei was er in Meeden een grote stroomstoring, dit gebeurde omdat een monteur van netbeheer Enexis een fout had gemaakt met het aansluiten van een nieuwe transformator. Door de stroomstoring hebben veel inwoners schade aan hun elektrische apparaten, waaronder tv’s en lampen. Op 15 mei vond er een bijeenkomst plaats, in de Rode Beuk in Meeden, waar een woordvoerder van Enexis heeft uitgelegd wat er precies is misgegaan. 

Tijdens deze avond heeft een woordvoerder van het netbeheer verteld wat er precies is misgegaan, waarna er excuses zijn aangeboden. Enexis zal de schades vergoeden aan de inwoners, óók de schade van apparatuur die later nog kapot kan gaan door de storing.

Gemeente Midden-Groningen, Enexis en dorpscoöperatie Meeden zullen extra spreekuren houden op woensdagen 17 en 24 mei in MFA De Rode Beuk. Op 17 mei vindt het spreekuur plaats tussen 13:00-14:00 uur en op 24 mei is dat tussen 10:00-11:00 uur. Het spreekuur is bestemd voor mensen die vragen hebben rondom de gehele situatie óf inwoners die niet weten hoe ze de schades kunnen indienen bij Enexis.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl