Hellum,: kloksmeer in het dorp zeer druk bezocht

Ook in het dorp Hellum is gisteravond en de afgelopen nacht het kloksmeren als traditie in ere gehouden. Kloksmeren in Hellum werd gehouden van 23:45 uur tot 2:00 uur. In Hellum luiden ze niet tot 8:00 uur ’s morgens zoals veel andere dorpen het doen, dit ivm het houten geraamte waar de klok in hangt. Dit geraamte kan zo lang klokluiden niet aan. Luiden gebeurde onder toeziend oog van koster Visser.

Daarnaast was er het “Old & nij feest” in Dorpshuis Tonegido wat begon om 00:30 uur en duurde uiteindelijk tot 4:00 uur. Ook hier was de opkomt groot te noemen, naast oliebollen en de nieuwjaarsborrel was er muziek van een dj.

Kloksmeren Hellum en het Old & nij feest zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen en was de opkomst voor beide erg goed te noemen. De indruk van veel inwoners was dat de bezoekers wat langer bleven hangen door de DJ met flinke geluidsinstallatie en kleine lichtshow alsmede de rokerstent (waren er beide vorig jaar niet). (Foto’s: Kloksmeer Hellum / Jeroen Maathuis).

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl