Henk Slomp gehuldigd in Hoogezand

Donderdag 30 maart is zwemmer Henk Slomp uit Zuidbroek om 10.00 uur gehuldigd in het Huis van Cultuur en Bestuur, in Hoogezand. Henk wist op 16 en 17 februari meerdere medailles in de wacht te slepen tijdens het ‘Open Nederlandse Masters Kampioenschappen’ korte baan in het zwembad van Heereveen. Voor deze bijzondere prestaties werd hij gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst.

Henk Slomp is al jarenlang actief op verschillende vlakken. De gepensioneerde mbo-docent, en daarnaast fanatieke sporter, zwemt al vanaf zijn jeugd. ‘Ik ben eerste van Nederland geworden op de 1500 meter vrije slag, één van de zwaarste zwemnummers die je kan hebben en dat is mijn specialiteit’, vertelt Henk. Tevens is hij een ‘official’ van de KNZB: ‘Er zijn heel veel handen nodig om zwemwedstrijden goed te laten verlopen, vroeger stonden mensen voor mij aan het bad en nu sta ik voor de kleineren aan het bad om ze te helpen’, aldus Henk.

Wethouder Annemiek Hoesen: ‘De resultaten die Henk heeft bereikt en het plezier dat hij daarbij heeft zijn bewonderenswaardig. Het is belangrijk om op alle leeftijden fit & vitaal bezig te blijven. De verschillende vormen van sport en plezier die er tegenwoordig voor alle leeftijden zijn, maken dit mogelijk. Zo kan iedereen op zijn eigen manier sportief bezig zijn’.

Voor Henk is het een geweldige waardering vanuit de gemeente richting de sporters, en dan bovenal de sporters op leeftijd. Hij geeft aan dat het goed is dat mensen bewegen en dat dat zoveel mogelijk gestimuleerd moet worden: ‘We kunnen daarmee een aardig stuk van gezondheidskosten drukken, denk ik’, voegt hij eraan toe.

Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen wist Henk meerdere prijzen te bemachtigen in de categorie 65+:

1.500 meter vrije slag Goud

400 m vrij Zilver

50 m. vlinder Brons

200 meter vrij Zilver

800 meter vrij Zilver

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl