Hoogezand: 1,6 miljoen voor aanpak Noordelijk deel Stadshart

De gemeente Hoogezand- Sappemeer is verheugd dat de provincie Groningen een bedrag van 1,6 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld uit de subsidie Leefbaarheidsgelden. Door de toekenning van deze subsidie laat de Provincie zien dat ook zij het van belang vindt dat het Noordelijk deel van het Programma Stadshart een impuls verdient.

De gemeente heeft samen  met Geveke, Groninger Huis , Lefier en de Reensche Compagnie een plan gemaakt om gezamenlijk te investeren in het  Noordelijk deel in het Stadshart. Het centrum van Hoogezand kent een karakteristieke ruimtelijke structuur, waarbij de Kerkstraat als het ware de toegangspoort is tot het Stadshart.  Het is al jaren een wens om de kwaliteit van dit gebied te verbeteren.  Het plan voorziet in nieuwe woningen,  de herinrichting van de Kerkstraat en verbetering van de openbare ruimte. De insteek is dat de realisatie van woningen begin 2019 wordt gestart en vervolgens de openbare ruimte wordt aangepakt, aansluitend op het bouwproces.

Wethouder van Schie is blij: “Door deze subsidie wordt de uitvoering van de plannen Noordelijk deel mogelijk en hierdoor kan de leefbaarheid van het gebied worden versterkt.” Ze vindt het daarnaast ook mooi dat de Provincie Groningen diverse andere projecten in de nieuwe gemeente Midden- Groningen subsidie heeft verleend: Centrumplan Muntendam: € 200.000, MFC Siddeburen €200.000 en het dorpshuis in Kolham € 200.000,-. Van Schie: “De nieuwe gemeente krijgt daarmee direct een kwaliteitsimpuls.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl