Hoogezand: 3e meidenclinic HS’88 groot succes

Woensdagavond 23 mei vond op het veld van HS’88 de vriendinnendag plaats onder leiding van ex-oranje aanvoerster Marlous de Boer.

Het was alweer de 3e keer dat er een meidenclinic/vriendinnendag werd georganiseerd bij HS’88 en ook nu was de belangstelling weer groot. Maar liefst 44 meiden hadden zich voor dit evenement aangemeld. De deelneemsters waren eigen speelsters van HS’88 en sommigen hadden een vriendin meegebracht om ook eens kennis te maken met het prachtige voetbalspel.

De weersomstandigheden waren perfect en Marlous de Boer had een aantal mooie oefeningen bedacht waar de meiden met veel enthousiasme aan meededen. Marlous werd geassisteerd door een aantal speelsters van de Vrouwenafdeling van HS’88 om alles in goede banen te leiden. Het tweede gedeelte van de clinic was een 4 tegen 4 toernooitje, waar de meiden in wisselende teams individueel punten konden scoren. Uiteraard waren er bekers voor de winnaars. Het was ook de 3e keer dat deze clinic onder leiding stond van Marlous de Boer en aan het einde van de avond prees Marlous de meiden voor hun inzet en ze maakte ook nog de opmerking dat veel meiden echt beter waren geworden in de afgelopen jaren.

Het meiden- en vrouwenvoetbal is echt booming bij HS’88. Inmiddels telt de club 120 vrouwelijke leden en maken de vrouwen inmiddels zo’n 20% van het totale ledenbestand uit. Dit komt de sfeer in de gehele vereniging ten goede. De groei van het vrouwenvoetbal bij HS’88 komt niet vanzelf, maar is een gevolg van een in 2014 ingezet beleid om vol in te  zetten op meiden-en vrouwenvoetbal en dat net zo belangrijk te vinden als het mannenvoetbal. Dat beleid begint nu duidelijk zijn vruchten af te werpen. Bij HS’88 mogen de meiden zelf kiezen of ze in een gemengd team met jongens willen of in een team met alleen meiden. Als er per leeftijdscategorie voldoende meiden zijn om een team te formeren dan spelen deze in de KNVB competitie tegen andere meidenteams. Voor het aanstaande seizoen heeft HS’88 een MO11 en een MO13 team ingeschreven in de competitie en wordt er nadrukkelijk gezocht naar nog een aantal speelsters in de leeftijd van 13,14 en 15 jaar om ook een MO15 op te kunnen zetten. Bij de vrouwen zoekt HS’88 ook nog naar versterking. Vrouwen 1 is kampioen geworden en zal in de 3e klasse gaan acteren. Vrouwen 2 zal net als in het afgelopen seizoen in de 4e klasse voetballen. Zelfs bij de Vrouwen 30+ is HS’88 vertegenwoordigt.

Ben je nieuwsgierig of voetbal wat voor je is, of ben je ambitieus en wil je bij HS’88 voetballen dan kun je altijd meer informatie opvragen via hs88vrouwen@gmail.com of een paar keer vrijblijvend meetrainen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl