Hoogezand: Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen, geboorteplaats van Aletta Jacobs, heeft sinds 1993 de gemeentelijke Aletta Jacobs Prijs, die op maandag19 februari 2018 wordt uitgereikt.  

Sinds 2004 werkt de gemeente ook samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Eenmaal in de twee jaar reikt de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) de Aletta Jacobs Prijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. Dit jaar wordt die prijs op 8 maart 2018 uitgereikt aan drs. Lilianne Ploumen (politica), vanwege haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Gemeentelijke prijs

De gemeentelijke prijs richt zich op jongeren in Midden-Groningen. De inzendingen voor de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2018 bevatten een uitwerking van één of meerdere thema’s die gekoppeld zijn aan Aletta Jacobs en/of haar gedachtengoed, en aan de winnares.

De referaten worden op 19 februari 2018 gepresenteerd aan de jury van de Aletta Jacobsprijs Midden-Groningen. De jury van bestaat uit: Mineke Bosch, Ineke de Roo en Oetra Gopal.

De groep of leerling die dit het beste doet is winnaar van de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2018 en mag aanwezig zijn bij de uitreiking van de universitaire prijs aan mevrouw Lilianne Ploumen op 8 maart 2018. Daarnaast worden ze vereeuwigd op de Totemboom in de voorhal van de school.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl