Hoogezand: Aletta schenkt cheque

Een bijzonder moment deze week voor een groep mavoleerlingen van het dr. Aletta Jacobs College uit Hoogezand toen ze dinsdag in het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) een cheque mochten overhandigen aan hoogleraar experimentele hematologie Jan Jacob Schuringa.

De tweedejaars Noa, Gwen, Jonathan en derdejaars Sam, Ilse, Nick H, Nick L, Junior, Luisa, Esmee, Zoë, Emma waren afgevaardigd namens de leerlingen van de deelschool mavo die voor de zomervakantie1400 euro hadden opgehaald met het project ‘Een heitje voor een karweitje’, met andere woorden: iets voor een ander doen voor een kleine bijdrage bestemd voor een goed doel. Dit project wordt jaarlijks op het Aletta georganiseerd voor leerjaar 1 en 2 van de mavo.

Gekozen is om het geld te schenken aan het UMCG Kanker Research Fonds, een goed doel dat letterlijk en figuurlijk dichtbij is. Want ook de leerlingen hebben bijna allemaal wel iemand in hun omgeving die te maken heeft met deze ziekte. Het UMCG Kanker Researchfonds is een actieve organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunt in het UMCG, waar artsen en wetenschappers samenwerken aan het voorkomen van kanker, het verbeteren van behandeling van kanker en ook hoe je beter kan overleven met en na kanker.

Vooral dit laatste punt heeft meegeteld in de keuze voor dit goede doel. De leerlingen zagen in het tv-programma ‘De Wandeling’ een interview met Sophia die op 18-jarige leeftijd kanker kreeg. Uit haar verhaal bleek dat begeleiding op emotioneel en sociaal vlak na het overleven van kanker ook aandacht behoeft.

Op uitnodiging van het fonds kregen de leerlingen, na een inleiding door prof. dr. Schuringa over het ontstaan van kankercellen, een rondleiding in het oncologie laboratorium van het UMCG.

 

 

Deel naar jouw media!