Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Ambitie op het Aletta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op de foto de trotse Amy van der Sluis met het Certificate in Advanced English (CAE) in de hand. Dit schoolcertificaat ontving ze vlak voor de zomervakantie tijdens een feestelijke happening op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Dat Amy uit de vierde klas mavo met het certificaat CAE op de foto staat is niet zo vanzelfsprekend, want normaliter nemen alleen leerlingen van de afdelingen havo en vwo deel aan de lessen Cambridge Engels. Deze leerlingen worden in de gelegenheid gesteld om naast hun middelbareschooldiploma ook dit internationaal erkende diploma te halen. De cursus Cambridge Engels wordt op het Aletta gegeven naast de reguliere lessen Engels.

Toen Amy in de brugklas van de mavo zat gaf ze aan ook de lessen te willen volgen. Het Junior Team Cambridge Engels van het Aletta liet haar toen een test maken om te kijken of de mavoleerling aan het niveau zou kunnen voldoen. Amy legde deze test met goed gevolg af – ze had maar 1 fout – en werd toegelaten.

En ze hield vol: afgelopen week kreeg ze dan ook te horen dat ze is geslaagd voor het officiële Cambridge CAE-examen dat onlangs in Groningen is afgelegd. Amy is daarmee de eerste mavoleerling op het dr. Aletta Jacobs College die Cambridge Engels volledig heeft afgerond.

Dat Amy met Aletta Jacobs op de foto staat is dan ook symbolisch, ook Aletta volgde haar idealen en ambitie. Dat deed Amy ook en daarmee baande ze de weg vrij voor andere mavoleerlingen. Amy: “Als je gemotiveerd bent kun je veel meer bereiken dan je denkt. Mijn advies: gewoon doen! Ook al zit je een afdeling lager en raden medeleerlingen het je af. Volg je ambitie en sta aan het roer van je eigen leven.” Foto: Amy van der sluis – Aletta Jacobs kamer.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter