Hoogezand: Bruisend stadshart goed op weg

De gemeente is druk bezig om het centrum van Hoogezand-Sappemeer om te vormen tot een bruisend stadshart, met meer reuring en waar het fijn winkelen en verblijven is. De verbeteringen zijn nu echt zichtbaar en bijna afgerond. Het gebied heeft een kwalitatieve impuls gekregen met nieuwe bedrijven en een kwaliteitsverbetering in de openbare ruimte. Dit is mede tot stand gekomen door een goede samenwerking met de Vereniging van Eigenaren en de winkeliers in het gebied.

Door de nieuwe inrichting van de openbare ruimte aan de westzijde van het winkelcentrum De Hooge Meeren is dit gebied nu aantrekkelijker voor onze inwoners, maar ook voor de bewoners in de regio. Met de herinrichting zijn 76 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan 2 voor invaliden,. Daarnaast is een shared space ruimte gemaakt, waardoor verkeersdeelnemers gelijkwaardig aan elkaar zijn. De entree naar de westelijke ingang is verfraaid met een vlak van natuurstenen, die ook op het plein tussen gemeentehuis en de Hooge Meeren zijn gebruikt. Voor Mon Ami is een nieuw terras gemaakt.

Op 8 november om 14.00 uur geeft wethouder José van Schie (Stadshart) samen met de Vereniging van Eigenaren en de winkeliers een feestelijk tintje aan de afronding van de verbeteringen in de openbare ruimte aan de westzijde van het Stadshart. Hiermee is ook de revitalisering van de openbare ruimte in het Stadshart afgerond, op het Noordelijk deel en de openbare ruimte rondom Het Kielzog na.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De verzamelplek is op het terras voor Brasserie Mon Ami.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl