Hoogezand: B&W vraagt faillissement VV Kiel-Windeweer aan

Het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogezand-Sappemeer vraagt het faillissement aan van voetbalvereniging VV Kiel-Windeweer. Al enige jaren is er sprake van een verstoorde verhouding tussen enerzijds de gemeente en Stichting ’t Woldhuus en anderzijds de Voetbalvereniging Kiel-Windeweer. Het faillissement aanvragen van een sportvereniging is een ongebruikelijke en vergaande stap, maar het college ziet zich helaas hiertoe genoodzaakt. De onduidelijkheid rond de zeggenschap over ’t Woldhuus heeft namelijk te lang geduurd.

In diverse juridische procedures tussen de voetbalvereniging en de Stichting en tussen de voetbalvereniging en de gemeente is de voetbalvereniging meerdere keren in het ongelijk gesteld. In het proces tussen de Stichting ’t Woldhuus en de voetbalvereniging over de huur- exploitatieovereenkomst heeft de rechter gelast tot ontruiming en een boete aan de voetbalvereniging.
Er loopt nog een procedure in beroep en de boete staat nog open. In het proces tussen de gemeente en de voetbalvereniging over de veldhuur heeft de rechter een uitspraak gedaan richting de vereniging voor betaling van achterstallige veldhuur van eerdere jaren aan de gemeente. Dit is nog niet voldaan. Er is tevens sprake van geschillen tussen de gemeente en de voetbalvereniging over het recht van opstal van ‘t Woldhuus.

Een faillissementsaanvraag is op dit moment aansluitend op deze juridische procedures de geëigende rechtsmaatregel die het proces om tot duidelijkheid te komen in de conflicten zal ondersteunen. De Stichting ’t Woldhuus doet hierin de steunvordering. De KNVB is door de gemeente geïnformeerd over dit besluit. De gemeente heeft besloten om het initiatief te nemen en daarnaast ook met het dorp mee te denken over de gevolgen van dit besluit. De rechterlijke uitspraken maken het mogelijk dat ’t Woldhuus de functie van dorpshuis terugkrijgt. Op welke wijze dat gebeurt, hangt vooral van de inwoners van Kiel-Windeweer af.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl