Hoogezand: Controle veiligheid pand Meint Veningastraat/Kerkstraat

De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft gisterochtend het pand op de hoek van de Meint Veningastraat/Kerkstraat gecontroleerd op constructieve veiligheid. Het pand heeft al jaren geen of nauwelijks onderhoud gehad. De gemeente maakt zich zorgen om de veiligheid van de bewoners en omwonenden. In het pand is geen acuut onveilige situatie aangetroffen, maar wel zoveel gebreken dat de eigenaar snel maatregelen moet treffen om het pand aan te pakken.

De gemeente heeft al in 2012 een vergunning gegeven voor een ingrijpende verbouwing van het pand, maar die vergunning heeft de eigenaar tot op heden niet gebruikt. De eigenaar heeft destijds alleen houten balken en stempels aangebracht om het pand te stutten. Dit zijn echter alleen maar tijdelijke maatregelen. De gemeente wilde toegang tot het pand om onderzoek te kunnen doen. Dit werd door de eigenaar geweigerd. Daarop heeft burgemeester De Jonge een machtiging ondertekend (op grond van artikel 5 Algemene wet op het binnentreden) die het binnentreden van het pand toestaat zonder de toestemming van de eigenaar. Gisterochtend is die machtiging gebruikt om toegang tot het pand te krijgen.

De gemeente trof geen acuut onveilige situatie aan, maar zag wel zoveel gebreken dat de eigenaar gemaand wordt snel actie te ondernemen voor het waarborgen van de veiligheid van de bewoners en de omwonenden. (foto’s: Johan Wildeboer)

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl