Hoogezand: Fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op!’

De fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’ is op woensdag 15 november van start gegaan in Hoogezand. VerkeerswijzerGroningen organiseert de fietsverlichtingsactie in de maanden november en december op vijftien verschillende plekken in de provincie Groningen. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan. Ook geven ze voorlichting en delen ze fietslampjes en folders uit.

Onderzoek

Met goede fietsverlichting valt een fietser beter op en is het veiliger in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40 procent van de fietsers zonder licht fietst. Reden genoeg om ook dit najaar weer aandacht te vragen voor fietsverlichting.

Campagne

Deze fietsverlichtingsactie is een van de manieren waarop VerkeerswijzerGroningen dit najaar aandacht vraagt voor veilig fietsen. Op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie worden milieuvriendelijke krijttekeningen aangebracht met de Ik val op-boodschap. Daarnaast ontvangen scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus de speciale Ik val op-poster. Basisscholen kunnen bovendien een ‘Zichtbaarheidspakket’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanvragen. Daarmee kunnen zij ook meedoen aan een zichtbaarheidswedstrijd. Ook zijn er in deze periode extra politiecontroles. Alle acties zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat fietsers in het verkeer beter opvallen en zo veiliger aan het verkeer deelnemen.

VerkeerswijzerGroningen

VerkeerswijzerGroningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Zij organiseren verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl