Hoogezand: HS88 VR1 wint om de beker

Sterke selectie in de breedte bij HS88 VR1 geeft doorslag in bekerkraker in 4e klasse.

Afgelopen zaterdag stond de bekerwedstrijd tussen HS88 VR1 en HFC15 VR2 uit Hoogkerk op het programma.

Het was tevens ook een strijd om de beide 4e klasses van Groningen;

“Wie is het sterkste Vrouwenteam van Groningen in de 4e klasse”

HS88 staat riant bovenaan in 4J en HFC 2e maar virtueel 1e indien ze de inhaalwedstrijden winnen in 4i

HS88 kwam sterk uit de startblokken en kreeg kans op kans maar de keepster en het nodige geluk hield HFC op de been. We hadden aan de kant nog niet gezegd, dat we moesten uitkijken dat ie zoals een bekende voetbalwet luidt dan niet uiteindelijk aan de andere kant in het doel valt, of de sterke nr 10 van HFC peunde de bal van 10 meter onhoudbaar langs gelegenheidskeepster Melanie de Boer, die het overigens fantastisch deed vandaag.

HS88 bleef hard werken en gelukkig werd 5 minuten voor rust nu de zoveelste voorzet, deze keer van Daphne Wollinga wel goed en hard ingewerkt door Maaike Weender, vergezeld door Monique Harkema.

Na rust ontstond een pittige strijd tussen beide ploegen die beide op jacht gingen naar de winnende treffer van deze middag en het voorkomen van de tegentreffer.

Eline van der Tuuk verraste de keepster van HFC na een uur op de klok met een afstandsschot keurig over mevrouw heen en we hadden wat we wilden. HFC, not amused, moest toen komen en dat deden ze. Zij een half uur beukend, wij hard en goed verdedigend maar af en toe nog speldenprikken uitdelend. Zenuwslopend voor beide kanten, maar de 2-1 bleef op het fictieve bord staan en HS88 was weer door!

Beide ploegen hebben veel individuele kwaliteiten met beide een paar speelsters van de buitencategorie. Ik geloof dat HS88 hier gewonnen heeft omdat haar selectie in de volle breedte geen zwakke plekken kent incl de altijd ondersteunende speelsters van VR2. Veel mensen kunnen op veel posities worden ingezet, mensen van de bank zijn nooit de stumpers, maar zorgen steevast voor een frisse injectie, overal inzetbaar, die er uiteindelijk voor zorgt, dat de tegenstander knakt of niet terugkomt in de wedstrijd. Onze goede conditie doet de rest.

Wederom een teamprestatie die leidde tot inmiddels de laatste 8 van de Noord Nederlandse kwartfinales van de districtsbeker, met naast HS88 nog maar 1 andere Groningse ploeg Glimmen/ Haren, die echter dit jaar ook al door HS88 in de competitie is verslagen met 6-2

Naast HS88 en Haren/ Glimmen zijn overgebleven, de Weide (Dr.), Weiteveense Boys (Dr.), Ternaard (Fr.), Heerenveense Boys (Fr.), SDS (Easterein, Fr.) en NKVV/ Germanicus (Dr.)

Eind april zal de volgende wedstrijd na loting worden gespeeld.

De finale wordt begin juni in Joure afgewerkt.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl