Hoogezand: Humanitas steunt bij aanvragen

De vrijwilligers van Humanitas Midden-Groningen hebben geconstateerd dat bewoners in het aardbevingsgebied, die een woning huren van een particuliere woningeigenaar, vaak niet weten dat men in aanmerking kan komen voor een eenmalige vergoeding van € 750. Huurders in het aardbevingsgebied, die op 1 juli 2021 een huurwoning van een particuliere eigenaar, kunnen sinds 1 april 2022 deze vergoeding aanvragen voor het onderhoud en verbeteren van hun woning, omdat ze door het aardbevingsdossier mogelijk langere tijd geen onderhoud aan de binnenkant van de woning hebben gedaan. De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling is dat de kale maandhuur van de woning bij het aangaan van het huurcontract onder de sociale huurgrens ligt. Die grens was in 2021 752,33 euro.

Het gaat om een zelfstandige woning met een eigen voordeur, die gehuurd werd al van vooraf juli 2021. De huurwoning staat in een van de postcodegebieden waar de waardedalingsregeling van Intituut Mijnbouwschade Groningen geldt of in het postcodegebied 9679, 9681 of 9682.Het aanvragen van de vergoeding kan vanaf 1 april 2022 tot en met 31 december 2022.

Humanitas Midden-Groningen wil graag deze mensen ondersteunen wanneer zij een aanvraag willen doen. Ook kijken ze mee of iemand wel aan de voorwaarden voldoet. Huurders, die denken voor de regeling in aanmerking te komen moeten in het bezit zijn van een huurcontract. Voor het aanvragen van de vergoeding kan men contact opnemen met Humanitas Midden-Groningen. Nagegaan wordt of men in aanmerking komt en men helpt hen ook bij het doen van de aanvraag. De eenmalige vergoeding geldt per woning.

Ook constateren de vrijwilligers van Humanitas dat particulieren moeite hebben om de aanvraag voor de € 10.000 te doen. Ook deze inwoners kunnen zich vervoegen bij Humanitas voor ondersteuning bij het doen van de aanvraag. En ook bieden vrijwilligers nog steeds hulp bij het doen van een aanvraag van de energietoeslag.

Om te voorkomen dat er wachttijden, zijn werken de vrijwilligers op afspraak. Wanneer men hulp en ondersteuning nodig heeft, moet men even bellen met tel. 0598-383048 en een afspraak maken wanneer men door een vrijwilliger geholpen kan worden. Het kantoor van Humanitas Midden-Groningen is van maandag tot en met donderdag open van 9.00 tot 16.00 uur.

 

 

Deel naar jouw media!