Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Humanitas zoekt vrijwilligers

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Humanitas Midden-Groningen zoekt nieuwe vrijwilligers, die bereid zijn een dagdeel van de week aanwezig te zijn in het kantoor van Humanitas om inwoners te helpen met het invullen van formulieren of te ondersteunen wanneer men problemen heeft met hun financiën. De aanvragen voor ondersteuning nemen door de Corona de laatste tijd toe. De aanwezige vrijwilligers hebben onvoldoende tijd om iedereen goed te kunnen helpen.

Paperaszo van Humanitas is een begrip in Midden-Groningen wanneer het gaat om administratieve ondersteuning voor mensen die het zelf niet kunnen doen. Maar ook worden vele inwoners door de gemeente Midden-Groningen naar Humanitas doorverwezen, wanneer ze ondersteuning nodig hebben bij eenvoudige administratieve handelingen. De gemeente geeft dit ook aan in veel van haar brieven aan inwoners.

De werkzaamheden, die uitgevoerd worden zijn van aanvragen voor bijstand of een huurwoning en ook de aanvragen voor het Meedoen fonds. Al deze aanvragen moeten digitaal plaatsvinden. Aanvraag zorg-, huur en andere toeslagen of controle hierop. Invullen belastingformulieren. Aanvragen kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen en waterschapslasten. Maar ook bij administratieve en financiële problemen bijvoorbeeld bij huurachterstand, betaling zorgverzekering of energierekening, enz. kan men bij de vrijwilligers van Paperaszo terecht. Ook wordt geholpen bij een aanvraag voor schuldhulpverlening en vindt begeleiding worden plaats wanneer er een aanvraag bij de Gemeentelijke Kredietbank gedaan moet worden.

Al dit werk gebeurt nu door een team van 4-8 vrijwilligers, die bij toerbuurt aanwezig zijn. Om dit team te versterken is Humanitas op zoek naar een nieuwe vrijwilligers, die dit werk leuk zouden vinden en ook daarvoor de kennis hebben. De kennis, die nodig is bestaat in de eerst plaats uit het werken met een computer en inzicht hebben in digitale systemen en daarnaast is ook wat ervaring in administraties en wat te weten van sociale wetten en/of belastingen een pre, maar niet noodzakelijk. De aanwezige vrijwilligers willenwillen hun opgedane kennis graag delen met de nieuwe vrijwilligers.

Geïnteresseerden kunnen bellen of mailen naar het kantoor van Humanitas Midden-Groningen aan de Troelstralaan 7 te Hoogezand. Telefoonnummer 0598-383048. Dit telefoonnummer kan men ook bellen wanneer men meer informatie wenst. Kan men ter plekke de vraag niet beantwoorden, dan wordt men teruggebeld. Ook kan men een mail zenden naar midden-groningen@humanitas.nl. Na ontvangst van de aanmelding ontvangt men een oproep er zal er een gesprek plaatsvinden.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter