Hoogezand: Informatieavond over vrijwilligerswerk

foxhol bord

Op maandag 13 maart om 19.30 uur vindt in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer een informatieavond plaats over het vrijwilligerswerk in de gemeente. De avond is bedoeld om duidelijkheid te krijgen over de rol van de gemeente in het vrijwilligerswerk in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Tijdens de informatieavond houdt prof. dr. Lucas Meijs een voordracht met als titel “Nederland Vrijwilligersland: met of zonder overheid?”. Hij gaat in op de trends en ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk en kijkt naar de rol van de overheid.

Meijs is hoogleraar ‘Strategic Philanthropy’ aan de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universiteit en verbonden aan het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP). Daarvoor was hij aan dezelfde universiteit bijzonder hoogleraar “Vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen”. Meijs was raadslid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO). Hij publiceert regelmatig over management vragen in de filantropische sector en het vrijwilligerswerk. Hij is verder lid van diverse besturen en raden van toezicht. Lucas Meijs is twee termijnen hoofdredacteur geweest Nonprofit and Voluntary Sector Quarterly, het wetenschappelijk tijdschrift van the Association for Research on Nonprofit Organizations and Voluntary Action (ARNOVA).

Na de voordracht van Lucas Meijs wordt er gediscussieerd in een forum bestaande uit bestuurders van een aantal plaatselijke vrijwilligersorganisaties. Aanwezig zijn: Bert Kolk (Humanitas Midden-Groningen), Gerard Agterkamp (Stichting Present Hoogezand-Sappemeer/Slochteren), Bé Brugge (Zonnebloem afd. Hoogezand-Sappemeer), George Kerdijk (Caritas), Bart Bekkering (Nationaal Bus Museum), Meint Dekker (POSO) en Jackie Siemerink (steunpunt Vrijwilligerswerk). Daniël Pit fungeert als gespreksleider tijdens het forum.

De avond is voor iedereen toegankelijk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl