Hoogezand: Ondersteuner jeugd en gezin in bij huisartsen

In de Groepspraktijk Hoogezand-Sappemeer Oost en huisartsenpraktijk De Pleiaden werkt sinds kort een ondersteuner jeugd en gezin. Ouders en kinderen kunnen daar terecht als ze zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind of vragen hebben over de opvoeding.

De ondersteuner biedt zelf hulp of kan die regelen bij het sociaal team of de specialistische jeugdzorg. De verwachting is dat haar aanwezigheid zorgt voor nauwere samenwerking tussen de huisartsen en de sociale teams en voor minder verwijzingen naar specialistische jeugdhulp. Ervaringen in Slochteren en Harkstede, waar al langer een ondersteuner werkt in huisartsenpraktijken, zijn positief.

Wethouder Oetra Gopal van de gemeente Hoogezand-Sappemeer verwacht veel van het inzetten van de ondersteuner. “We doen het in eerste instantie voor een jaar, bij wijze van proef. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er daarna mee door gaan, in meer huisartsenpraktijken. Het is voor iedereen beter als we snel laagdrempelige ondersteuning bieden en daarmee voorkomen dat specialistische zorg nodig is.”

De ondersteuner maakt deel uit van Sociaal Team Oost, maar doet haar werk vanuit de huisartsenpraktijken.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl