Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Overal coole kunst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Waar je ook keek op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand; overal was kunst te zien. Op de donderdag voor de herfstvakantie werd namelijk de dr. s-Cool Art dag voor leerlingen van de onderbouw vmbo georganiseerd. De dag stond in het teken van groepsdynamica. En dat was te merken op het schoolplein en in het gebouw.

De eerste klassers maakten samen met hun mentoren een kunstwerk voor in de lokalen van de deelschool. De tweedejaars leerlingen gingen onder begeleiding van een professioneel kunstenaar samen met hun klasgenoten aan de slag om een kunstwerk voor de (deel)school te maken. Hiervoor waren professionele kunstenaars uitgenodigd.

Te gast waren graffiti kunstenaars, een fotograaf, een kunstenaar die met hout werkt, iemand die kunst maakt met bamboe, een kunstenaar die werkt met verschillende drukwerktechnieken  en een kunstenaar die met oud speelgoed en restmateriaal sculpturen maakt.

Op het Aletta is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het biedt leerlingen de gelegenheid om de wereld om zich heen te leren bekijken en na te denken over wat deze wereld met hen doet.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter