Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: schrijver in de klas

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jaarlijks komt in het kader van het schoolproject ‘Schrijver in de klas’ een tiental (jeugdboeken)schrijvers het dr. Aletta Jacobs Collegein Hoogezand bezoeken. Het is een door docenten Nederlands en educatiespecialisten van Biblionet Groningen samengesteld leesbevorderingsprogramma. Afgelopen week was jeugdboekenschrijfster Tanja de Jonge (zie foto) op bezoek bij de brugklassers uit de deelschool mavo.Als voorbereiding hadden deze leerlingen het boek Cyberboy van haar gelezen en een boekendoos gemaakt.

Deze week komt Maren Stoffels, de schrijfster die vorige maand de spannende jeugdthriller Lockdown uitgaf, bij de leerlingen uit de brugklasvmbo in de les. Maar ook schrijvers Buddy Tegenbosch en Khalid Boudou komen binnenkort weer naar Hoogezand. Ook nodigt de school dichters en (lied)tekstschrijvers uit.

In deze periode worden alle brugklassers van het Aletta volgens het idee van een escaperoom wegwijs gemaakt in de bibliotheek van Hoogezand.Tijdens ‘Escape the Bieb’ moet er zo snel mogelijk een code voor de kluis worden gekraakt. Dat lukt door met elkaar informatie te verzamelen en te combineren, en door goed samen te werken.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter