Hoogezand: Succesvolle clinic voor keepsters

Onder werkelijk schitterende omstandigheden vond op dinsdagavond 8 mei een uniek evenement plaats op het hoofdveld van HS´88, namelijk een clinic voor keepsters.

Clinics voor keepers komen overal voor, maar voor uitsluitend vrouwen is uniek te noemen en omdat HS´88 een voortrekkersrol vervult in het regionale vrouwen- en meidenvoetbal is het niet verwonderlijk dat deze clinic juist hier plaats vond.

Een goede keepster is het fundament onder een voetbalteam en een goede keepster is dan ook van groot belang om bij voetbal een goed resultaat te halen. Als je vrouwenvoetbal serieus neemt, dan neem je ook een keepster serieus en daar hoort een gedegen keepstertraining zeker bij. Daarom namen de coördinaten van de vrouwenafdeling bij HS’88 contact op met Goalkeeper Development Nederland. Deze club van oud eredivisie keepers en keeperstrainers hebben zich tot doel gesteld om het niveau van de keepers en de keeperstrainers in Nederland drastisch te verbeteren. Dit doen ze met unieke lesmethoden. Goalkeeper Development (GDN) had nog nooit een clinic gegeven aan uitsluitend vrouwen en ze vonden dat dermate uniek, dat ze met 4 man sterk naar Hoogezand kwamen om de opgegeven keepsters eens stevig onder handen te nemen. Door een financiële bijdrage van de club van 100 van HS’88 kon deze clinic gratis worden aangeboden aan de keepsters.

Maar liefst 18 keepsters uit de 3 noordelijke provincies hadden zich opgegeven voor deze unieke clinic en die werden eerst welkom geheten in de kantine van HS’88. Vervolgens nam Marcel Braggaar van GDN het woord en die legde kort de trainingsmethode en de bedoeling van de avond uit, waarna de keepsters het hoofdveld gingen om daar maar liefst ruim 2 uur te trainen. De bevlogen trainers spaarden te keepsters niet en het was prachtig om te zien hoe snel de aanwezige keepsters de tips oppakten en zichzelf verbeterden. Een aantal keepsters had zelfs nog nooit keeperstraining gehad en die namen met name de tips dankbaar op. Al snel werd zichtbaar dat er veel talent zit bij de keepsters in Noord Nederland. Met name de inzet werd later genoemd door de trainers die toch wel wat gewend zijn. Aan het einde van de clinic was er voor iedereen een certificaat van deelname en krijgen  de speelsters nog een individuele beoordeling toegestuurd.

Na de training werd er nog even geëvalueerd tussen de trainers van GDN (Hennie Ardesch, Sjoerd Rijper, Marcel Braggaar en Dirk-Jan Lodder) en de staf van de vrouwenafdeling van HS’88 en de gezamenlijke conclusie was dat het voor de keepsters een zeer leerzame avond was. De keeperstrainers vonden het met name verbazingwekkend dat er niet bij alle voetbalverenigingen keepsters training wordt aangeboden. De belangrijkste positie in het veld wordt niet apart getraind. Bij HS’88 hebben ze gelukkig deze faciliteiten wel, maar het is te hopen dat de aanwezige keepsters het ook bij hun eigen vereniging kunnen afdwingen dat ze vanaf nu keepsterstraining krijgen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl