Hoogezand: voor het eerst open dag alle basisscholen, peuter- en kinderopvang

Voor het eerst houden alle basisscholen, peuteropvang en kinderopvanglocaties in de gemeente Hoogezand-Sappemeer op dinsdag 14 maart 2017 tegelijkertijd een open dag. Een mooie kans voor ouders en belangstellenden om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij één of meerdere scholen.

Basisscholen
Een basisschool kiezen is een belangrijke stap in het leven van jonge kinderen. Elke ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kind naar een basisschool of opvang gaat waar hij of zij zich thuis voelt. De open dag op 14 maart is een mooie gelegenheid voor ouders, belangstellenden en kinderen om sfeer te proeven en kennis te maken met de dagelijkse gang van zaken. Om een goed beeld te krijgen van een school kunnen ouders samen met hun kinderen tijdens de open dag van dinsdag 14 maart een rondleiding krijgen door de school en in gesprek gaan met leerkrachten en directie. Het reguliere programma draait die ochtend gewoon door. Aanmelden voor de open dag is niet nodig. Iedereen is welkom!

Peuteropvang, kinderdagopvang en BSO
Ouders en belangstellenden kunnen op 14 maart ook de kinderopvangcentra in de gemeente Hoogezand-Sappemeer bezoeken. Deze opvang kan variëren van peuteropvang of kinderdagverblijf tot buitenschoolse opvang en wordt verzorgd door kinderopvangorganisaties. Tijdens de open dag zijn alle opvangruimtes te bezoeken en is ook informatie verkrijgbaar over de opvangmogelijkheden.
Wethouder Onderwijs Erik Drenth: “Ik ben verheugd te zien dat dit jaar voor het eerst alle openbare en bijzondere basisscholen in de gemeente tegelijk een open dag organiseren. Dit geeft ouders de kans om zich breed te oriënteren. Ook sluiten dit jaar voor het eerst de kinderopvangorganisaties aan.” Daarnaast houden de scholen in onze fusiegemeenten voor Midden-Groningen, Slochteren en Menterwolde, op 14 maart ook een open dag.

Op de gemeentelijke website www.hoogezand-sappemeer.nl/opendag-basisonderwijs-2017 staat een overzicht van alle locaties met adresgegevens én de tijdstippen waarop belangstellenden welkom zijn .

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl