Hoogezand: vrouwen van HS’88 kampioen

Kampioen worden met Vrouwen 1 was de opdracht, die trainer Patrick Santing meekreeg bij zijn aanstelling als hoofdtrainer bij de vrouwen van HS’88 aan het begin van dit seizoen. Hij nam de opdracht aan en zaterdag 14 april was de missie reeds geslaagd. Met nog 4 speelrondes te gaan is de paarse hoofdmacht al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Een geweldige prestatie van het team en de technische staf, die behalve trainer Patrick Santing, ook nog bestaat uit assistent coach Jan Breeuwsma en assistent scheidsrechter Jacob Dijk.
Nadat concurrent Veendam in de ochtend gewonnen had en andere achtervolgers hun punten deelden, hadden de paarshemden aan een gelijkspel al genoeg om zeker te zijn van het kampioenschap. Maar winst was uiteraard de doelstelling in de kampioenswedstrijd tegen SJO ZVC’14.
Het massaal aanwezige publiek zag de beide teams het veld opkomen en pupil van de week Carlijn Bulthuis maakte het eerste doelpunt voor de vrouwen van HS’88. Daarna begon de echte wedstrijd en de zenuwen en spanning bij de HS’88 vrouwen was voelbaar en zichtbaar. De eerste paar minuten waren de gasten uit Gasselte gevaarlijker. De ranke en snelle voorhoedespeelsters van ZVC stelden de paarse defensie licht op de proef maar toen ineens kantelde de wedstrijd.Vanaf de zijlijn wilde Daphne Wollinga de bal voorgeven, maar deze schitterende bal verdween in de bovenhoek van het doel en betekende de 1-0. Een luid bejubelde goal bij de thuisploeg. Juichen kon niet veel later opnieuw toen Maaike Weender de 2-0 scoorde. Een paar minuten later is het opnieuw de aanvoerster van HS’88, Maaike Weender, die de 3-0 binnenknalt. De voorzetten kwamen beide keren van Daphne. Dit was ook de ruststand.
De thuisploeg zat door deze voorsprong natuurlijk op rozen. Na de rust werd er heel behoudend gespeeld en was het eigenlijk een beetje de tijd uitzitten voor het feest los kon barsten. Het publiek probeerde de dames nog een beetje op te zwepen en met name de net in het veld gebrachte Jeanine Schuur bracht weer het nodige vuur in de wedstrijd terug toen ze na een mooie rush de 4-0 op het scorebord zette. De koek was hiermee nog niet op, want ook Nicole Kruijer maakte nog een prachtige goal en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0. Scheidsrechter van der Tuuk blies voor het eindsignaal en op het hoofdveld van HS’88 barstte het feest los! Champagne, bloemen en de felicitaties van het bestuur volgden uiteraard. Zelfs de tegenstander, SJO ZVC’14 had bloemen mee voor de kersverse kampioenen en dit sportieve gebaar werd zeer door HS’88 gewaardeerd.
Na de festiviteiten op het veld ging het team en de begeleiders in de gereedstaande Cabriobus van het Nationaal Busmuseum uit Hoogezand een zegetocht maken door Sappemeer en Hoogezand en aansluitend was er natuurlijk een feestje in de kantine. Volgende week, 21 april, is het Super Saturday bij HS’88 met aansluitend een Vaute Partie. Tijdens deze festiviteiten zal het team en begeleiding gehuldigd worden door het bestuur.
Het zit het vrouwen-en meidenvoetbal mee dit seizoen bij HS’88. De jarenlange focus op gelijke omstandigheden voor voetballende meiden en vrouwen werpt zijn vruchten af. Ook de aandacht van de landelijke pers (NOS journaal, Algemeen Dagblad) en de regionale pers draagt hier natuurlijk in belangrijke mate aan bij. De komende periode staan er weer diverse evenementen op het programma: Op 8 mei start het met een unieke keepersclinic voor vrouwelijke keepsters. De Clinic wordt gegeven door ex prof keepers en is voor iedere keepster vanaf 15 jaar gratis toegankelijk. Er kunnen nog 8 keepsters meedoen en dan is het vol. Het jaar wordt weer afgesloten met een meisjesclinic annex vriendinnendag op 23 mei. Deze clinic wordt weer gegeven door Marloes de Boer (ex aanvoerster van het Nederlands Vrouwenteam). Wil je ook deel uit maken van dit meiden- vrouwenvoetbal bolwerk? Kom dan eens vrijblijvend en gratis meetrainen. HS’88 wil volgend seizoen met een MO11, MO13, MO15 en een MO17 meedoen in de KNVB competitie. Meld je aan via hs88vrouwen@gmail.com

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl