Humanitas helpt mensen

Humanitas Midden-Groningen helpt ouderen, die weinig inkomen hebben met het aanvragen van inkomensondersteunende maatregelen. Hun vrijwilligers helpen ouderen bij het invullen van de belastingaangifte, aanvragen huur-, zorg en energietoeslag of kwijtschelding van gemeentelijke- en/of waterschapslasten of een aanvraag doen bij het Meedoen-fonds. Dit doen zij al jaren en veel ouderen maken hier gebruik van. De hulpverlening is echter niet beperkt tot enkel ouderen. Ook andere inwoners kunnen gebruik maken van de diensten van de vrijwilligers van Humanitas. De hulp is vooral bedoeld voor inwoners, die een inkomen hebben van minder dan 125% van het minimumloon.

Het vorig jaar is het aantal inwoners dat gebruik maakt van de diensten van de vrijwilligers van Humanitas gestegen van 1200 naar 1800. Dit jaar verwacht men, gezien de huidige problemen, een nog grotere stijging. Want het blijkt telkens weer dat veel inwoners, die wel gebruik kunnen maken van inkomensondersteunende maatregelen die niet aanvragen, omdat ze niet weten hoe het moet, maar ook omdat ze geen computer bezitten.

Ouderen die gebruik willen maken van de diensten van de vrijwilligers van Humanitas kunnen bellen met het kantoor van Humanitas voor het maken van een afspraak. Tel. 0598-383048. De afspraak kan zijn in het kantoor aan de Troelstralaan 7 te Hoogezand. Maar men kan terecht op het spreekuur van Humanitas in het MAC in Muntendam of de het MFC in Siddeburen. En wanneer u daar niet kan komen kan de vrijwilliger ook nog thuis langskomen.

Deel naar jouw media!