Informatieavond over orgaandonatie

Op woensdag 20 maart zullen Romy Sitsma en Christien Huizing een informatieavond verzorgen over orgaandonatie in het dorpscentrum Houtstek in Slochteren. Met als doel het ophelderen van misvattingen en het bieden van inzicht in de complexe procedures rondom orgaan- en weefseldonatie. “Mensen zijn vaak onzeker over orgaandonatie vanwege de mystiek die eromheen hangt,” zegt Gert Knook van MFC de Houtstek. “Het is niet altijd duidelijk hoe en wanneer dit kan gebeuren, maar het is van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn, vooral voor degenen wiens leven afhankelijk is van een donor.”

De avond zal niet alleen ingaan op de procedures van orgaandonatie, maar ook op de rol van naasten in dit proces. “Het is belangrijk dat niet alleen de potentiële donor, maar ook de naasten goed geïnformeerd zijn,” voegt Romy Sitsma toe. “Onze missie is om helderheid te bieden over het hele traject, zodat mensen een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

Het UMCG, waar beide sprekers werkzaam zijn, ziet het verstrekken van deze informatie als een cruciale stap, vooral gezien de toenemende wachtlijsten voor orgaandonatie. De informatieavond begint om 19.30 uur, met een entree van €2,00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl