Jeugdzeilen op Schildmeer

Op zondag 14 en 28 april biedt Zeilvereniging Schildmeer proeflessen aan voor kinderen vanaf 7 jaar, waar ze de kunst van het zeilen kunnen ontdekken. Trainers begeleiden de kinderen bij het leren over zeilboten en bereiden hen voor op een avontuur op het water. Het hoogtepunt van de lessen is dat de jonge zeilers zelf de zeilen kunnen hijsen en de wind kunnen voelen op het uitgestrekte Schildmeer.

“We starten bij de basis en spelen verschillende zeilspellen om het zeilen leuk en toegankelijk te maken voor kinderen zonder ervaring,” zegt zeiltrainer Sven Buikema.

Dit jaar staat zeilen extra in de schijnwerpers vanwege het maritieme evenement Delfsail, van 13 tot 16 juni in Delfzijl. “Veel kapiteins van grote schepen begonnen ooit in dezelfde kleine bootjes die we tijdens de proeflessen gebruiken. Kinderen besturen deze boten zelf, wat een gevoel van vrijheid en avontuur geeft,” legt Buikema uit. “Zeilen biedt plezier en gezelligheid. We zien dat de sport groeit; momenteel hebben we een hechte groep van 30 jeugdzeilers.”

Zeilvereniging Schildmeer, opgericht in 1942, is een van de grootste in Noord-Nederland. Het doel is om jeugd veilig met een zeilboot te leren varen. De jeugdzeilers trainen van april tot november wekelijks op het Schildmeer. Voor meer informatie en aanmeldingen kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl. Meer details zijn te vinden op www.zeilverenigingschildmeer.nl. Let op: een zwemdiploma is vereist.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl