Kickboksen bij Stichting Chiyo Thai

Stichting Chiyo Thai is dé plek om te werken aan zelfverdediging en weerbaarheid. De kickboksschool is gevestigd in ‘De Badde’, een voormalig schoolgebouw in Hoogezand. Oprichter Farah Kouboye begon in oktober 2013 en geeft inmiddels kickbokslessen aan jong en oud. Kortgeleden heeft de stichting een ‘leuk bedrag’ mogen ontvangen van de gemeente.

Bij stichting Chiyo Thai draait het vooral om het kickboksen voor alle doelgroepen, één van de doelen is dan ook, om jongeren te leren dat er meer is dan alleen maar kattenkwaad uithalen en dat je ook momentjes voor jezelf kan hebben om dingen te uiten. De termen ‘luisteren’ en ‘discipline’ komen dan ook vaak naar voren. ‘Voordat een les begint, gaan we altijd even rustig ademhalen. Zo kan iedereen de rust in zichzelf vinden en zich afsluiten van alle prikkels, waardoor je je vervolgens goed op de les focust’, legt Farah Kouboye uit. Het motto van de stichting is dan ook ‘focussen en doorgaan’. Momenteel telt Chiyo Thai zo’n 120 leden.

Normaal gesproken werd er doorgaans zes keer per week getraind, maar sinds het coronavirus is dit veranderd naar drie keer per week. De trainingen zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 18.30-19.30 uur voor kinderen tot en met 14 jaar. Alle leeftijden daarboven kunnen trainen van 19.30-20.30/21.00 uur.

Naast de ‘normale’ trainingen, probeert stichting Chiyo Thai één keer per maand met een groepje deel te nemen aan wedstrijden. Deze wedstrijden gaan het hele jaar door en zijn verspreid door het hele land: ‘We gaan naar Amsterdam, maar moeten binnenkort ook naar bijvoorbeeld Martiniplaza in Groningen’, legt Farah Kouboye uit. Wil jij je ook aanmelden of heb je nog vragen? Dan kan je altijd even binnenlopen in De Badde of je kunt informatie vinden op de website www.chiyothai.com.

 

 

 

Deel naar jouw media!