Kindcentrum Muntendam

Tijdens de raadscommissievergadering op 16 mei werd het bestemmingsplan voor het nieuwe kindcentrum in Muntendam besproken. Het kindcentrum zal onderdak bieden aan OBS Menterhorn, CBS De Parel, kinderopvang Kaka en kinderopvang ’t Apenstaartje.¬†Dat oude schoolpanden zijn volgens de raad nodig aan vervanging toe. De raad sprak zich positief uit over het plan.

Toekomstige krimp

Het gebouw wordt ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het ontwerp houdt rekening met toekomstige krimp door te werken met vast en flexibele vierkante meters. Voor nu richt het ontwerp zich op 300 leerlingen, 32 kinderen bij de opvang en 46 werknemers.

Gymzaal multi-inzetbaar

In november 2023 werd ook definitief gekozen voor een eigen gymzaal bij de twee basisscholen. Hier was destijds nogal discussie over in de raad wegens eventuele dubbele kosten en ondergebruik (lees ook: https://www.middengroningennieuws.nl/muntendam-kindcentrum-gymzaal-definitief/). De gymzaal zal tevens ruimte bieden aan avondactiviteiten voor gebruikers buiten de scholen om.

Enkel wat praktische zorgen

Vanuit de raad klonken nog enkel nog wat praktische zorgen. Zorgen gingen over de krapte van de locatie, zeker in verband met het verkeer, de plaatsing van ondergrondse containers die afval kunnen aantrekken en de ruimte verder beperken. Ook zou de wettelijk verplichte afstand van het schoolpand tot woningen tijdelijk zijn overschreden  (dit is nu aangepast) en waren er zorgen over eventuele overlast voor omwonenden. Thea Van der Veen (PvdA) benadrukte het belang van een blijvende dialoog met omwonenden en een open houding in de verdere ontwikkeling van de plannen. Zo kan er ook bijgestuurd worden waar dit nodig is, bijvoorbeeld bij de afwikkeling van de verkeerssituatie die zich in praktijk soms anders ontwikkelt dan op de tekentafel.

Het plan is door als hamerstuk naar de eerstvolgende raadsvergadering.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl