Kinderraad presenteert ‘Pleinspelen’

De kinderraad van Midden-Groningen zet zich in om genoeg beweging op de basisscholen te stimuleren. Daarom presenteerde kinderburgemeester Belinay Babuscus samen met de sportcoaches bij OBS de Springplank in Siddeburen het boek ‘Pleinspelen’. Het doel van dit boek is om op het plein meer kinderen aan het bewegen te krijgen met leuke en actieve spelletjes.

“Als je kijkt naar de speeltuintjes op straat zie je gewoon dat het aantal kinderen die nog buitenspelen enorm achteruit gaat. Ik ben zelf twintig en speelde vroeger superveel buiten. Je merkt dat de jeugd tegenwoordig veel meer binnen zit en minder beweegt. Aangezien de kinderraad zich in wil zetten om op de basisscholen het bewegen meer aandacht te geven was dat een mooi moment om voor ons als sportcoaches het boek ‘Pleinspelen’ te presenteren. Dit boek zit vol met makkelijke, laagdrempelige spelletjes die iedereen met minimaal of geen attributen uit kunnen voeren. Op deze manier hopen wij dat de kinderen op de scholen meer gaan bewegen.” aldus Esmee Mennega, sportcoach in Midden-Groningen

Het boekje is nu nog een prototype. Het doel is om het boekje bij diverse scholen te testen en daarna in grote getallen te gaan drukken. Vervolgens willen de coaches het uitdelen op alle 30 scholen in de gemeente in combinatie met gastlessen die worden gegeven.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl