Klusbus: Besparen en Verduurzamen

Voor inwoners van verschillende dorpen en wijken in de regio die worstelen met hoge energierekeningen, brengt de Klusbus van Jouwbespaarcoach.com een oplossing. Initiatiefnemers Jacob en Jenne van Jouwbespaarcoach, in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen, trekken met hun mobiele werkplaats door de regio om gratis hulp te bieden bij het verlagen van energiekosten.

Met kleine aanpassingen trachten de vakmensen van Jouwbespaarcoach.com energie en geld te besparen voor bewoners. Het team richt zich onder andere op het bevestigen van tochtstrips, het aanbrengen van radiatorfolie en het afdichten van naden en kieren. Deze eenvoudige ingrepen kunnen aanzienlijke verbeteringen opleveren in de energie-efficiëntie van woningen.

Jouwbespaarcoach is een initiatief dat zijn oorsprong vindt in de Oost-Groninger gemeenten en wordt mogelijk gemaakt door de Regio Deal Oost-Groningen. De website van Jouwbespaarcoach biedt informatie over de verschillende diensten en hoe inwoners gebruik kunnen maken van deze hulp.