Leerlingen CBS De Ster kijken mee met vogelnest

Op het schoolplein van CBS De Ster in Harkstede zijn afgelopen donderdag jonge pimpelmeesjes geboren. Dankzij een vogelnestcamera konden de kinderen meekijken. Aan de school hangt sinds dit voorjaar een vogelhuisje met nestcamera. Schooldirecteur Geijtenbeek: “We vinden het belangrijk dat kinderen spelen en leren in de natuur.”

Aan de school hangt sinds dit voorjaar een vogelhuisje met nestcamera. Al snel nestelde er een pimpelmees die in de meivakantie ging broeden. Afgelopen donderdagochtend kwamen de eitjes uit en konden er negen kleine snaveltjes worden geteld. Om dat te vieren werden de leerlingen getrakteerd op beschuit met muisjes.

Schooldirecteur Fredric Geijtenbeek: “We vinden het belangrijk dat kinderen spelen in de natuur en leren over de natuur. Samen verwonderen we ons over alles wat groeit en bloeit op onze natuurspeelplaats. We hebben gezien hoe het nest is gemaakt, hoe de eieren zijn uitgebroed en hoe vader en moeder nu af en aan vliegen om de jongen van eten te voorzien.”

De vogelnestcamera is aangeschaft met de opbrengst van de verkoop van bloembollen in Harkstede en dankzij een subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds. Ook thuis kan er worden meegekeken in het vogelhuisje. De beelden zijn live te zien op www.basisschooldester.nl

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl