Leerzame doedag voor techniekmeiden

PIT (Passie in Techniek) organiseerde samen met docenten op vrijdag 8 maart een leuke en leerzame doedag voor techniekmeiden uit vmbo-3+4 van het dr. Aletta Jacbos College Hoogezand en Winkler Prins Veendam. De dag begon met een bedrijfsbezoek bij Eekels Technology in Kolham. Na een korte bedrijfspresentatie namen ze een kijkje in het bedrijf en maakten ze kennis met de techniek. Op de werkvloer waren ze onder de indruk van wat Eekels Technology allemaal doet op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouw binnen de scheepsbouw. Ze mochten bij Eekels ook zelf aan de slag met het maken van een windmolen op zonne-energie en gingen lassen onder begeleiding van een professional.

Het middagprogramma stond in het teken van schilderen. De workshop werd verzorgd door een instructeur en leerling van de Schildersvakopleiding Assen. Ze gingen daar aan de slag met imitatietechnieken. En het resultaat mocht er zijn. Het leverde prachtige werkstukken op. De doedag werd actief afgesloten met een Pilates Workout.

Met deze inspirerende activiteiten op Internationale Vrouwendag konden de meiden die op een van beide scholen een technische opleiding volgen zich oriënteren op hun technische vervolgopleiding en toekomstig beroep.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl